Marcos Gandia Conejero

MARCOS J. GANDIA CONEJERO, naix a Ontinyent (València) el 21 de maig de 1965. Ingressa en el conservatori de música José Melcior Gomis on cursa estudis de solfeig i teoria musical amb el Rvd. P. Vicente Pérez-Jorge i amb el Mestre D. José María Ferrero Pastor, així com l'especialitat de tuba amb D. Manuel Amorós i D. José Torró Monfort. Posteriorment continuaria estudis en el conservatori de música de Carcaixent amb D. Rafael Tortajada, per a prosseguir de forma autodidacta.

Ha realitzat cursos d'anàlisi i direcció d'orquestra i banda amb D. Bernardo Adam Ferrero i D. Francisco Moral.

Als 9 anys ingressa en l'extingida rondalla musical de pua i pols d'Ontinyent La Clau de la qual era director D. Francisco Ferrero. En 1981 ingressa com a component de la Banda Unió Artística Musical d'Ontinyent com a instrumentista de tuba, i on seria promotor i component del quintet de metall de la mateixa Societat, el qual desenvoluparia un llarg cicle de concerts per la comarca durant diversos anys. En la mateixa Societat ha tingut càrrecs com a component de la Junta directiva i posteriorment com a president.

La seua faceta com a compositor se centra principalment en la música per als Moros i Cristians, encara que també ha realitzat arreglaments per a grups de cambra.

Algunes composicions han sigut gravades per la prestigiosa col•lecció Ja Baixen i la seua obra completa fins ara és:

Obra composada per a orquestra per encàrrec de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia d'Ontinyent en commemoració del seu 125 aniversari.

  • "PASANTE" –Pasdoble, 2009
  • "ALADINS, AL PAS!!!" – Pasdoble, 2014