José María Ferrero de la Asunción

Naix a Ontinyent en 1989. Inicia els estudis d’oboè de grau elemental en l’escola de música “José María Ferrero Pastor” amb el professor Jordi Soler Carbó. Prossegueix els estudis de grau professional en el Conservatori Professional de Música d’Ontinyent. Posteriorment realitza el grau superior en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València” sota la tutela de Jesús Fuster Palmer. En 2011 acaba els estudis i aconsegueix per unanimitat el premi extraordinari de final de carrera en l’especialitat d’oboè. Actualment, cursa un màster en interpretació en el Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Mannheim en la ciutat alemana de Mannheim amb el mestre Emanuel Abbuhl.

Ha pertanyut i pertany a diverses agrupacions de cambra i orquestres jóvens d’àmbit nacional i internacional com la Joven Orquesta Nacional de España, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Orquesta Joven Iberoamericana, Jove Orquestra Simfònica de Castelló, Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, Mediterranean Jenuesse Orchestre… A més ha participa com a mestre especialista en la Joven Orquesta y Coro de Centro América. També ha col•laborat amb la Banda Municipal de Barcelona, Orquesta Filarmónica de Marruecos, Orquestra de la Generalitat Valenciana, Màster Symphony Orchestra… A més a més, és membre fundador del Grup Instrumental Simphonies, Quintet Piú Forte i Sanganxa Wind Quintet i ha tocat amb Azahar Ensemble i Flügel Quartet, entre altres.

Ha actuat com a solista interpretant amb la Unió Artística Musical d’Ontinyent el concert per a oboè i banda de Ferrer Ferrán El bosc màgic, amb l’ orquestra Ruperto Chapí de Villena el concert per a oboè i orquestra en do menor de B. Marcello, amb l’orquestra barroca del Conservatori Superior de València el concert per a oboè i violí de Bach, i amb l’Orquestra Municipal de València el concert per a set instruments solistes de Frank Martin.

També ha obtingut el primer premi en el concurs de jóvens intèrprets Ruperto Chapí de Villena en l’any 2008, en 2009 el segon premi en el concurs musical amics de la música d’Alcoi, a més de finalista en altres com a solista i dos primers premis amb el grup de cambra Flügel Quartet en el II concurs de música de cambra de l’acadèmia de la música valenciana i el VII concurs de cambra ciutat de Cox.

Ha rebut classes magistrals d’Albrecht Mayer, J. Chr. Gayot, Jesús Fuster, Vicente Llimerá, Roberto Turlo, Fermín Clemente, Doménech Hurtado, Dani Fuster...i ha actuat amb diferents agrupacions a Espanya, Portugal, França, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Àustria, Marroc, República Dominicana, Hondures.

En l’àmbit compositiu ha escrit el poema simfònic Al mestre Ferrero: records i vivències 25 anys després (obra d’encàrrec per al pregó de festes d’Ontinyent del 2012 dedicat al seu iaio José María Ferrero Pastor en el 25 aniversari de la seua mort) i la marxa mora Iramsor (dedicada a la component de la comparsa saudites Rosmari Vidal Ferrero).