EL PRIMER BANDERÍ DE LA COMPARSA

Pel setembre de 1966 va nàixer la Comparsa de Saudites. Una de les tasques inicials, després de decidir la denominació de SAUDITAS, va ser la de dissenyar el seu banderí de la qual cosa es va encarregar el aleshores component D. Antonio Úbeda Payá, que residia a València i que, després de consultar arxius i documentació sobre escuts i emblemes del Regne d'Aràbia Saudita, va dissenyar el banderí que des d'eixe moment presideix la nostra comparsa.

ELS NOUS ESTENDARDS

Mostrem el nou guió que representa la nostra comparsa. Al mateix temps volem retre homenatge al banderí que durant tants anys ha presidit tots aquells actes en què els Saudites hem estat presents.

El principal motiu d’aquest canvi ha sigut la nova denominaci6 de la comparsa segons el nou reglament aprovat per l’assemblea General el dia 27 d’octubre de 1996. Hem aprofitat aquesta ocasió per actualitzar l’anagrama de la comparsa, invertint la posició dels sabres, i afegir la palmera i brodar "Comparsa Saudites" per darrere del banderí, perquè les dues parts estiguen ben identificades.

Com s'aprecia en les fotografies, aquest canvi ha sigut necessari pel mal estat en què es trobava la bandera antiga. El sol, la pluja i el vent han deixat I'empremta del temps en una bandera que, des del més alt, ha presenciat durant molts anys les grans batalles entre Moros i Cristians.